Klaas Piel (CU) en Suzan Bijker-Hokse (CDA) nieuw in raad

Foto: Jaco Hoeve via Gemeente Staphorst

Doordat de twee raadsleden Alwin Mussche (CU) en Herriët Brinkman (CDA) de functie van wethouder op zich hebben genomen zijn er twee zetels vrijgekomen. Om deze zetels in te nemen werden Klaas Piel (CU) en Suzan Bijker-Hokse (CDA) beëdigd als nieuwe raadsleden.

De beëdiging van de beide nieuwe raadsleden vond plaats in het laatste deel van een extra bijzondere raadsvergadering op donderdagavond 19 mei 2022 waarop eerst het eindverslag van de formateur en vervolgens het coalitieakkoord werd gepresenteerd. Hier werd door alle partijen in twee termijnen op gereageerd. De nieuw beëdigde wethouders hielden een persoonlijke toespraak. De plechtigheid is te zien na de schorsing voor het onderzoek van de commissie geloofsbrieven (agendapunt 6).

Raadslid H. Troost werd benoemd als eerst plaatsvervangend raadsvoorzitter en L. Lubberink als tweede. Ze vertegenwoordigen de gemeente Staphorst ook in de klankbordgroep Regio Zwolle. Andere benoemingen: Agendacommissie; J. Slager, L. Hoeve, A. Hokse en A. Stegeman. Werkgeverscommissie; A. Stegeman, A. Schra en P. de Boer. Auditcommissie; H. Bisschop, J. C. Bos, G. Compagner, A. Lok en L. Lubberink. Klankbordgroep Jongerenraad P. de Boer, M. Troost, S. Bijker, A. Lok en L. Lubberink. Werkgroep RSAB voor de Regionale Energiestrategie (RES) West-Overijssel: K. Piel.

Aan het einde van de vergadering ontving Herriët Brinkman een Koninklijke onderscheiding voor haar inzet in de gemeenteraad. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Brinkman is in totaal 12 jaar raadslid geweest, en daarin lid van de  werkgeverscommissie en auditcommissie. Vanaf maart 2021 was ze fractievoorzitter voor het CDA en lijsttrekker tijdens de laatstgehouden verkiezingen in maart 2022. Burgemeester Jan ten Kate spelde haar de versierselen op die horen bij de onderscheiding.

Lees ook: Coalitieakkoord SGP, CU en CDA `Bouwen en verbinden`

Dossier:
Cookieinstellingen