Koningsdag weer als vanouds gevierd op het marktplein

Het was driedubbel feest op 27 april 2022, na twee jaar zonder aubade. Naast de koning is vandaag ook burgemeester Jan ten Kate als dienaar van de kroon jarig. Hij werd toegezongen en kreeg een bos bloemen van voorzitter Jan Carlo Bos van de Oranjevereniging Staphorst.

Naast de twee bekende coupletten één en zes van het Wilhelmus, werd het Staphorster volkslied gezongen. Dit zal vanavond ook bij het Oranjeconcert te horen zijn. Onderstaand een opname van dit volkslied tijdens de alternatieve aubade bij de Prins Mauritsschool vorig jaar. Verder werden twee strofen van De Zilvervloot (Piet Hein) gezongen.

Net als vorig jaar was er een kinderoptocht met versierde fietsen. Dit jaar deden daar opnieuw zo’n 60 kinderen aan mee. De drie prijswinnaars werden tijdens de aubade tussen de nummers door op het podium geroepen. Verschillende kleurige luchtkussentoestellen en veel publiek vulden het marktplein in het centrum van Staphorst.

Muzikale ondersteuning werd verleend door de Diekzangers en de Christelijke Muziekvereniging ‘Prinses Margriet’. Het korps marcheerde na een pauze met versnapering in het gemeentehuis via Bergerslag en Ebbinge Wubbenlaan naar bejaardencentrum De Berghorst om daar bij de hoofdingang en ingang van de verpleegunits te spelen.

Lees ook: Koningsdagactiviteiten 2022 in de gemeente Staphorst

Dossier:
Cookieinstellingen