Eerste editie Staphorst Tuiniert succesvol verlopen

Op zaterdag 23 april 2022 was na twee jaar de eerste editie van Staphorst Tuiniert. Op het grote evenemententerrein waren twee stroken met ingericht met hier en daar witte pagodetenten. De horeca op de kop van de tussenliggende trekkertrekbaan verbond via twee springkussens de beide vleugels.

Meteen om 10 uur was het nog wat rustig maar tegen 11 uur en verder liep het mooi door, volgens de aanwezige verkeersregelaars. Twee lange rijen geparkeerde auto’s bleven goed gevuld, evenals een lange rij fietsen. Vele honderden kwamen een kijkje nemen. Heel lang bleven de meeste bezoekers niet hangen, na een uur hadden de meesten de beurs ook wel weer gezien. Het was mooi zonnig voorjaarsweer, maar er stond wel een straffe oostenwind die op het open terrein vrij spel had.

Lokale ondernemers lieten de bezoekers op een originele manier kennismaken met hun producten en werkzaamheden. Laurens Hattem gaf enkele keren een demonstratie professioneel boomklimmen, samen met collega-ondernemer Frank Anne Prins. Dit voor de verzorging van bomen die niet met een hoogwerker te bereiken zijn. Bij Steengoed ID maakte men door te raden hoeveel kiezelsteentjes er in een glazen pot zaten, kans op een grijsgeverfde houten tuinset met hoge zitkrukken.

Het evenement rondom tuin en terras stond al een paar jaar op stapel. Oorspronkelijk was de datum van 11 april 2020 gepland. Op 17 maart 2020 is besloten de organisatie van het voorjaarsevenement in verband met het coronavirus en de bijkomende maatregelen te pauzeren. Het jaar 2021 ging voorbij zonder verdere actie. De organisatie is dermate positief dat er een volgende editie komt. Misschien niet elk jaar maar dan toch zeker tweejaarlijks. Net als bijvoorbeeld de Truckersdag.

Lees ook: Staphorst Tuiniert showt tuintrends 2022 op De Tippe

Cookieinstellingen