Samenzóo hoopt op Rookvrije Generatie Award IJsselland

Foto: Samenzóo (met pasfotoinzet)

Dit jaar is er voor het eerst een Rookvrije Generatie Award (RVG Award) in de regio IJsselland. Dit is een wedstrijd waarbij zowel inwoners van IJsselland als een jury stemmen op het beste initiatief dat werkt aan de rookvrije generatie. De drie beste initiatieven winnen respectievelijk 2500, 1000 en 500 euro om in te zetten voor het creëren van een gezonde omgeving.

De RVG Award IJsselland wordt georganiseerd om de personen en initiatieven die in IJsselland enthousiast bezig zijn met het organiseren en realiseren van rookvrije omgevingen in het zonnetje te zetten. Om zo elkaar te inspireren en te laten zien stapje voor stapje meer in de buurt komen van de rookvrije generatie. De winnaars worden eind juni 2022 bekend gemaakt. De initiatiefnemers van de award zijn de Hartstichting, het Longfonds en KWF.

Samenzóo heeft al begin 2021 de blauwe borden opgehangen en werkt zo bewust mee aan een rookvrije generatie. Hiermee is het anti-rookbeleid ingezet. Natuurlijk past roken ook helemaal niet binnen Samenzóo. Behalve brandgevaar hoort het niet bij het beleid van duurzaamheid en gezonde ontwikkeling. De vele kinderen die op bezoek komen krijgen het goede voorbeeld. Integratie is hun hoofddoel en dat liever zonder rook. Goed inzetten voor de jonge generatie.

Samenzóo is een kleine zoo te Staphorst, die druk bezocht wordt door heel veel kinderen. Behalve kinderboerderijdieren zijn een aantal exotische dieren te zien, zij zijn op natuurlijke wijze gehuisvest. De toegang is gratis en duurzaamheid heeft veel aandacht. Dit wordt zichtbaar in het gebruik van Europese houtsoorten, geen tropisch hout en bijvoorbeeld ledverlichting. Een rookvrij terrein zijn sluit hier goed bij aan. Waarom gif inademen? Onze longen zijn gemaakt voor zuivere lucht.

Samenzóo te Staphorst is al weer een tijdje geheel open voor publiek. Weer volop komen kinderen, schoolklasjes en publiek uit Staphorst en omgeving kijken naar de dieren en kletsen met de harde werkers op Samenzóo. Mensen met bijzondere gaven verzorgen de dieren en doen het onderhoud. Samenzóo zet in op duurzaamheid, natuurbeleving, educatie en verbinding. Allerlei dieren zijn er te zien, onder andere typisch Australische diersoorten, maar ook Europese moerasschildpadden.

Lees ook: Samenzóo zoekt enkele vrijwilligers op zaterdagmiddag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen