TV-maker Tom Waes eet mee met de familie Coster

Foto: Reizen Waes Nederland

Voor de televisieserie Reizen Waes Nederland bracht de Vlaamse programmamaker Tom Waes vorig jaar een bezoek aan Staphorst. Het is niet uiteindelijk niet opgenomen en uitgezonden in de zes afleveringen. Waes stelt vragen over kerkgang, abortus en de Amish. Bekijk de video:

De Bible Belt van Nederland loopt van Zeeland tot Overijssel en telt een half miljoen gereformeerden, erg conservatieve protestantse christenen die niet van pottenkijkers houden. Tom vindt na lang zoeken toch een familie bij wie hij op bezoek mag. In Staphorst eet Waes, van oorsprong rooms-katholiek, mee met de familie Coster. „De reden dat we jullie uitgenodigd hebben is om toch ook te laten zien en te laten voelen wie God voor ons is en wat Hij voor ons doet. Om in afhankelijkheid van God te leven”.

Na Reizen Waes: Vlaanderen blijft avonturier Tom Waes nog even dicht bij huis. Zes afleveringen lang trekt hij door het meest exotische land van Europa: Nederland. Jawel, in Reizen Waes: Nederland doorkruist Tom het buurland van België op zijn eigen unieke stijl. Op zoek naar mooie plekken, intrigerende figuren en straffe verhalen. Die vindt hij dus verrassend genoeg dicht bij huis. Want naast klompen, kaas, windmolens en tulpen valt er in Nederland best nog wat meer te ontdekken.

Van baanbrekende onderzoeken en nutteloze uitvindingen, over illegale kaas en Molukse papeda, tot een fietsfanfare en een echte BN-safari. Tom reist door Nederland met de auto, de botsauto, de powerboat, het skûtsje, de parachute en … te voet. Een onvergetelijke reis, op Nederlandse bodem. Door de ogen van Tom Waes. Er zijn zes afleveringen gemaakt: Onder de rivieren, Het Hoge Noorden, Flevoland, Holland, Het landelijke Oosten en De Wadden. Staphorst komt er dus niet in voor.

Lees ook: Centrum Staphorst bezocht door dame van PowNed

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen