Kerstboodschap ChristenUnie-fractie: `Voor elkaar zijn!`

Foto: Betty Jansma

Jan Carlo Bos wenst alle inwoners namens de fractie van de ChristenUnie, hele fijne Kerstdagen en een goed nieuwjaar. “Ik heb een notitieboekje. Daarin schrijf ik leuke en bijzondere uitspraken van mensen op die blijven hangen. Waar je ook langer over na blijft denken”.

Een paar jaar geleden, tijdens een studiemiddag in Utrecht, zei iemand eens: ‘Iedere Maria heeft een Elisabeth nodig en iedere Paulus een Timotheüs’. En ook deze uitspraak heb ik genoteerd. En ik dacht erover na. Elisabeth, de vrouw van Zacharias, bleef vijf maanden binnen toen ze zwanger bleek te zijn. En nadat Maria ook het blijde bericht van de engel had ontvangen dat ze in verwachting was, ging ze op pad en bleef voor drie maanden bij Elisabeth. Ze hadden een bijzondere band. Ze hielpen elkaar en keken ongetwijfeld uit naar de geboorte van hun kindje. Maria, een jonge vrouw en Elisabeth, een vrouw op leeftijd. Ze hadden elkaar nodig en waren er voor elkaar.

Als huwelijkscadeau, bijna veertien jaar geleden, mochten wij een schilderij uitzoeken. Een schilderij voor onze nieuwe woonkamer. We hebben toen een schilderij van Betty Jansma uitgekozen: twee vrouwen in Staphorster klederdracht waarbij de één een arm om de ander heenslaat. Ze lijken geborgenheid of troost bij elkaar te zoeken. Ze zijn er voor elkaar. ‘Zusterliefde’ zei iemand onlangs nog. Het is trouwens mooi om te zien wanneer we bezoek krijgen. De visite blijft vaak even voor het schilderij staan. Meestal is dat een start voor een mooi gesprek over de zorg en omgang met elkaar.

Morgen is het Kerst. Met gezelligheid en lichtjes. We gunnen iedereen fijne dagen. Maar laten we vooral elkaar niet vergeten. Door even een kaartje te sturen, een boodschapje te doen of een zak met knieperties bij iemand om de deur brengen. Juist nu -in deze donkere tijd – moeten we er voor elkaar zijn!

Elisabeth kreeg een zoon. Hij kreeg de naam Johannes, wat betekent ‘God is genadig’. En even later werd in een stal in Bethlehem nog een jongetje geboren: Jezus, Gods Zoon. Met een prachtig engelenkoor dat buiten in het veld zong: Ere zij God en vrede op aarde. En dat is de boodschap van Kerst! De geboorte van het Licht van de wereld: Immanuel!. Deze blog ‘Voor elkaar zijn!’ is eerder gepubliceerd op de website van ChristenUnie Staphorst.

Lees ook: Kerstboodschap van SGP-Staphorst door Roelof Slager

Cookieinstellingen