Herriët Brinkman (38) lijsttrekker van CDA in Staphorst

Foto: CDA Staphorst

Op vrijdag 3 december 2021 is het lijsttrekkerschap bekrachtigd en de kandidatenlijst vastgesteld door de leden van het CDA in de gemeente Staphorst. Het bestuur droeg Herriët Brinkman voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Herriët Brinkman (38) is binnen de CDA-fractie degene met de meeste ervaring in de gemeenteraad, sinds 2010 is zij raadslid. Sinds het afscheid van Jacob Spiker, de vorige lijsttrekker en fractievoorzitter, wegens benoeming in de Provinciale Staten op 30 maart 2021 is zij fractievoorzitter van de vierkoppige CDA-fractie. In het dagelijks leven runt zij met haar man een IT-bedrijf in Staphorst.

Voorzitter CDA Staphorst Niek Gosker: “Herriet is na twaalf jaar een gepokt en gemazeld raadslid. Ze vertolkt op duidelijke wijze het CDA gedachtengoed en gaat daarbij moeilijke discussies niet uit de weg. Herriët staat voor een helder beleid, ze doet wat ze zegt. Daarnaast creëert zij op natuurlijke wijze een prettige en laagdrempelige sfeer tijdens de fractievergaderingen, maar ook daarbuiten.”

Het CDA Staphorst gaat de verkiezingen in met twee sterke dames bovenaan, want op plek 2 staat huidig raadslid Genevive Compagner (strafrechtadvocaat). Samen zijn zij goed voor 20 jaar ervaring in de Staphorster gemeenteraad. Het ervaren raadslid Henk Courtz (kaasmaker) heeft aangegeven graag plaats te willen maken voor nieuw talent en gaat terug naar de vijfde positie, als reserve.

Arjan Hokse (planner) staat, als nieuwste raadslid na het vertrek van Spiker, op plek 3. Suzan Bijker-Hokse (lerares) op plek 4. Na Henk Courtz op plek 5, volgen Klaas Mijnheer (hoofdtrainer van Vitesse ‘63 en docent), Rudy Klomp (voorzitter SC Rouveen en werkvoorbereider), Alien Konterman (regieverpleegkundige), Henri Kuiper (agrariër, niet op foto), Martin Vos (leerkracht) en Jan Dunnink (commercieel directeur).

Campagneleider Jacob Spiker is blij met deze kandidatenlijst: “Het is een mooie mix van vertrouwde en nieuwe gezichten. Het is goed te zien dat nieuw talent zich aandient, maar ook belangrijk dat ervaring beschikbaar blijft. Verder kenmerkt de lijst zijn door een mooie verscheidenheid van achtergrond en kennis. Met deze kandidaten zijn we klaar voor de toekomst en gaan we met vertrouwen op weg naar de verkiezingen van maart 2022.”

Lees ook: Jacob Spiker (51) voert nieuwe kieslijst CDA Staphorst aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen