Roelof Slager (46) gekozen als lijsttrekker SGP Staphorst

Foto: SGP Staphorst

In de ledenvergadering van SGP Staphorst op donderdagavond 18 november 2021 is Roelof Slager gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Het bestuur van de kiesvereniging ziet met tevredenheid terug op de vergadering voor de vaststelling van de kieslijst, die in grote eensgezindheid verliep.

Roelof Slager (46 jaar oud) is geen onbekende in de gemeentepolitiek. Vanaf 2014 maakt hij als raadslid deel uit van de fractie van de SGP. De geboren Staphorster komt uit een politiek nest. In het dagelijks leven is Slager als zelfstandige werkzaam in de automobiel-branche. Zijn interesse en betrokkenheid ligt echt bij het sociale domein. Hij is wat men wel noemt een mensen-mens.

Erik Hattem, de huidige fractievoorzitter, had aangegeven na acht jaar een punt achter het intensieve raadswerk te willen zetten en de plaatselijke politiek te gaan verlaten. Roelof Slager wordt dan bij leven en welzijn vanaf 2022 zijn opvolger. Lucas Mulder, de vorige lijsttrekker en inmiddels wethouder, staat nu lager op de kandidatenlijst. Hij is voor de komende raadsperiode beoogd wethouder.

Het bestuur had in samenwerking met een advies-selectiecommissie een conceptlijst voor de eerste vijftien personen opgesteld. De stemmingen waren zoals gebruikelijk geheel vrij. De conceptlijst van het bestuur werd ongewijzigd overgenomen. Zowel de lijsttrekker als de andere kandidaten werden, na enkele voordracht van het bestuur, in één vrije stemming overgenomen.

Alle zittende raadsleden werden herkozen: 1. Roelof Slager 2. Hendrik Troost, 3. Henk Kin, 4. Jan Slager. Op de lijst staan vervolgens ook een aantal nieuwe namen: 5. Peter de Boer uit Rouveen, 6. Henri Bisschop, Lichtmisweg in Rouveen, 7. Hendrik Mulder, Ebbinge Wubbenlaan in Staphorst. Op plaats 8 staat wethouder Lucas Mulder. Zie bovenstaande foto.

Daarna volgen nog op plek: 9. Arie den Ouden, 10. Jan Mulder, 11. Aaldert Tippe, 12. Roel Compagner, 13. Vincent Slingerland, 14. Jan Kuijers, 15. Jan Koster. Het is de bedoeling om met ruim 20 kandidaten te komen. De lijst wordt dus nog verder aangevuld. Daarbij is er ook aandacht is voor jong politiek talent. De SGP bezet momenteel 5 van de 17 raadszetels.

Lees ook: Lucas Mulder (53) gekozen tot lijsttrekker SGP Staphorst

Cookieinstellingen