Families zamelen spullen in voor vluchtelingen op Lesbos

Foto: Christian Refugee Relief

Luiers (in de maten 3, 4 en 5), Baby(billen)doekjes, Sokken/ondergoed (nieuw), Fleecedekens, Grote badhanddoeken, Sjaals, Mutsen, Handschoenen, Kinderregenlaarzen, Tandpasta, Tandenborstels, Borstel/kam, Shampoo, Maandverband, Scheermesjes, Blok zeep, Paracetamol, Sudocrem.

Dit kunnen de vluchtelingen die opgevangen worden in diverse kampen op Griekse eilanden voor de Turkse kust, zoals Lesbos daar goed gebruiken. Al deze spullen (zie ook onderstaande affiche) zijn tot en met uiterlijk vrijdag 15 oktober 2021 in te leveren op de volgende adressen binnen de gemeente Staphorst:

  • Familie Schra – Gemeenteweg 8 – Staphorst
  • Familie Kooiker – Gemeenteweg 342 – Staphorst
  • Familie Tiemens – Henri Dunantstraat 59 – Staphorst
  • Familie Bouwman – Oude Rijksweg 103/A – Staphorst
  • Familie Compagner – Costersland 11 – Staphorst
  • Familie Mussche – Populierenlaan 6 – Rouveen
  • Familie Nijboer – Schapendijk 2 – Punthorst

Het vervoer van de spullen is in handen van Stichting Christian Refugee Relief, helpende handen in noodsituaties. CRR beschikt over een logistiek centrum in Nieuw-Lekkerland. Hier worden alle hulptransporten voorbereid.​ Onderstaande video gaat over het vijfde CRR hulptransport in 2020. Bestemming: Chios & Lesbos.

De vluchtelingenproblematiek lijkt te groot en ingewikkeld om opgelost te worden. Overheden en politieke partijen verzanden regelmatig in het politieke steekspel. “Maar wat kunnen we wel voor ze doen?” Op deze vraag geeft Stichting Christian Refugee Relief (CRR) praktische antwoorden. Door niet te kijken naar de problematiek of het systeem, maar naar de mens die er de dupe van is. En wat blijkt? Dan is een helpende hand uitsteken naar de ander op veel manieren mogelijk! En een prachtige christelijke opdracht bovendien. Help je mee?

Lees ook: Benefietconcert voor kamp Moria in Bovenkerk Kampen

Cookieinstellingen