Boerderij Brinkman benoemd tot Monument van het Jaar 2021

De opening van Monumentendag 2021 in de gemeente Staphorst was in de verbouwde boerderij van de familie Brinkman aan de Oude Rijksweg 88 in Staphorst. De eigenaren Henk en Lijsje werden verrast met de aanwijzing van hun huis als ‘Monument van het Jaar 2021’.

Bij de opening was een beperkt publiek aanwezig. Jouk Huisman, voorzitter van de Monumentenadviesraad memoreerde in zijn inleiding het 20-jarig bestaan van deze raad. Wethouder Lucas Mulder sprak namens de gemeente Staphorst. Hij ging met name in op het verduurzamen van monumenten door isolatie en andere energiebesparingen. Vervolgens werd de aanwijzing bekend gemaakt en de schildjes overhandigd, vergezeld van taart en bloemen.

Erwin Tuin van Vestus bouwadvies gaf daarna nog een presentatie hoe het ontwerp van Oude Rijksweg 88 tot stand kwam. Meer van dit soort restauraties zijn door hem bedacht. De boerderij is goed doordacht op een authentieke manier gerestaureerd. Er zijn veel typische Staphorster elementen terug te vinden in deze mooie boerderij. Ook is het achterhuis geschikt gemaakt als een bedrijfsruimte. De schuur achter het huis is nog in aanbouw.

Lees ook: Rondgang langs opengestelde adressen Open Monumentendagg 2021 (video)

Cookieinstellingen