Ballonvaarten gepland op zaterdagavond gaan wel door

Foto: Balloonfair Staphorst

In 2020 heeft de Balloonfair Staphorst geen derde editie laten plaatsvinden. Dit jaar heeft de organisatie de Balloonfair 2021 door laten gaan, maar wel anders dan voorheen. Het evenement was gepland op vrijdagavond 10 september en zaterdagavond 11 september 2021.

Vanaf Hasselt en Rouveen zijn inderdaad luchtballonnen opgestegen op zaterdagavond. Vanaf Dalfsen is die zaterdagavond last-minute nog besloten om toch niet te gaan varen, vanwege diverse factoren welke het varen moeilijk maakten. Een dag eerder was al besloten om vanaf Staphorst, Nieuwleusen, Meppel en Genemuiden niet te gaan opstijgen.

Eerder bericht: De luchtballonnen zullen op zaterdagavond tussen 18:00 en 19:00 uur opstijgen in Rouveen, Dalfsen en Hasselt. Vanwege meerdere buien was het niet mogelijk en vertrouwd om vrijdagavond te gaan ballonvaren. De organisatie verwees die middag naar dit artikel op De Stentor. “Eveneens geeft het een inkijkje in hoe wij deze dag beleven”.

  • Door de ligging is het veld van VV Staphorst niet geschikt voor het opstijgen van luchtballonnen (aanvullende informatie).

Na een tweetal succesvolle edities waren de plannen voor 2020 ook weer groots. Helaas is dit allemaal niet uitgevoerd. Echter het bleef knagen om toch een mooi evenement te organiseren, juist in deze tijd. Het streven van de organisatie is altijd geweest: ‘’Een mooi evenement voor jong en oud een zo breed mogelijk publiek bereiken’’. Daarom wil de stichting voor de editie van 2021 een op maat gemaakt event organiseren wat past binnen de mogelijkheden waarin Nederland nu verkeert.

Dit jaar kiest de organisatie om een beperktere, regionale aanpak te hanteren. Vanuit omliggende dorpen kan er een ticket geboekt worden naar de gewenste locatie. Die avond zullen er 35 luchtballonnen de lucht in gaan vanaf 7 locaties. Vanaf elke locatie stijgen er maximaal 5 luchtballonnen op, vanuit omliggende dorpen en vanuit Staphorst zelf. Zo wordt de editie van 2021 anders en ingeperkt ten opzichte van de eerdere edities, maar kan wel voor die onvergetelijke ervaring verzorgen.

  • Dit bericht is eerder gepubliceerd op 23 juli 2021 en zal indien nodig worden bijgewerkt.

Vanuit verschillende sportcomplexen uit de regio zullen de ballonnen opstijgen in het luchtruim: SV Dalfsen, MSC Meppel, Olympia Hasselt, VV Staphorst, SC Genemuiden en USV Nieuwleusen. Met de sportverenigingen zijn afspraken gemaakt dat het als volgt gehouden kan worden. In tegenstelling tot voorgaande jaren dit keer geen groot evenement met hapjes en drankjes. Wel kan er in de plaatselijke kantine, onder de geldende regels, het een en ander geconsumeerd worden.

Lees ook: Derde editie Balloonfair met parachutespringen afgelast

Cookieinstellingen