Ruim honderd tractoren vanaf Lichtmis naar Zwolle

Enigszins teleurgesteld in de opkomst vanuit de gemeente Staphorst was hij wel, René Dunnink mede-organisator van de regio-actie van het landelijke boerenprotest in Zwolle. Desondanks waren er uit de wijde omgeving ruim honderd tractoren geparkeerd langs de Lichtmisweg.

Iets na tienen vertrok de stoet richting Zwolle. De politie was wel met een paar mensen aanwezig, maar regelde het verkeer niet. Deze afzijdigheid was vanuit de korpsleiding opgedragen en ook aan de organisatie meegedeeld. Na enkele rondes wachten voor het rode licht doseerden de deelnemers zelf het verkeer. De stoet ging ook niet over de snelweg A28, maar via de Hermelenweg richting het provinciehuis in Zwolle. Doel van de actie is om de onzalige plannen te verijdelen.

De boeren worden door allerlei plannen in hun bestaan bedreigd. Jarenlange knechting door knellende regels en steeds wijzigende wetten. Die existentiële nood is de laatste tijd zeker niet minder geworden. De organisatoren daarom hadden op een hogere opkomst gehoopt, temeer omdat Zwolle stukken dichterbij is dan Den Haag. Vaak is het ook moeilijk om Utrecht voorbij te komen. Uiteindelijk aangekomen in Den Haag moet al vrij snel weer de lange terugreis aanvaard worden.

Lees ook: Honderden boeren met trekkers bij Lichtmis A28 op

Cookieinstellingen