Schaatsen bij Russcher, IJsvereniging en gracht Rouveen

Gistermorgen 12 februari 2021 kon er (evenals in ieder geval vandaag nog) volop geschaatst worden. Op verschillende plekken was daar officieel en informeel gelegenheid voor. Een bericht en beelden (fotoserie en video) over en van drie locaties.

Om klokslag 10 uur ging de ijsbaan van Russcher voor het eerst open. Tegen 11 uur was daar inderdaad een schaatster, een ouder en kind op de slee, een paar jongedames liepen en gleden over de baan. Een paar jonge vrijwilligers schoven nog wat sneeuw van de baan. De doelgroep is deze keer beperkt tot kinderen tot en met 12 jaar, ouderen zijn niet welkom op het ijs. ’s Middags na schooltijd was de baan overigens volop in gebruik (niet in beeld).

De baan van IJsvereniging Staphorst en omstreken aan de Schuthekkeweg was al om 8.00 opengegaan, daar was het aanzienlijk drukker. Kinderen van verschillende schoolklassen van de CNS (groep 7) en van de de KWA (groep 6, 7 en 8) zwermden over de baan. Ook vele volwassenen vonden hier vertier. Een ‘kopgroep’ van drie mannen in groen-zwarte sportkleding zoefden over de baan. Aan de rand werd intussen in een ketel chocolademelk opgewarmd.

Wat later in de middag werd ook op de U-vormige dorpsgracht in Rouveen gegleden en geschaatst. Er zaten hier en daar wel enkele scheuren in het ijs, maar de kwaliteit was vrij goed. Het gedeelte langs het Scholenland was minder in trek. Dat is ook aan de oostkant, minder zon en meer wind. Aan de westkant hielden enkele eenden voor zichzelf een stukje water bevaarbaar. Ook bij enkele duikers was nog wat vloeibaar water zichtbaar.

Lees ook: IJspret op en rond de bosvijver in het staatsbos (video)

Cookieinstellingen