IJsvereniging schakelt over naar baan Schuthekkeweg

Na drie morgens schaatsen na nachtenlange arbeid op en aan de opgespoten ijsbaan op De Tippe is het daar einde oefening. De thuisbaan van de ijsvereniging aan de Schuttehekkeweg werd vandaag zorgvuldig sneeuwvrij gemaakt door vrijwilligers.

Vanavond wordt de baan nog een keer helemaal gesproeid. Vannacht wordt matig tot strenge vorst verwacht zodat daar waarschijnlijk morgen beperkt geschaatst kan worden. De ijsbaan aan de Schuthekkeweg gaat onder voorbehoud morgen open. Op vrijdag 12 februari om 8.00 uur is bekendgemaakt dat de ijsbaan inderdaad open gaat. De online inschrijving was al eerder gestart om hier te mogen schaatsen (alleen voor leden). Volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen in groepjes van maximaal 2 personen schaatsen.

Misschien eerst een beperkt aantal om te zien hoe het ijs het houdt. De vereniging zet alles op alles om de leden zaterdag te laten schaatsen. Vrijdagmorgen zijn er ook groepen schoolkinderen welkom, dit is geregeld door hun basisschool. Publiek is niet toegestaan. Ouders die meekomen moeten ook zelf reserveren. Als ze zelf niet gaan schaatsen, moeten zij na het helpen van hun kinderen het terrein weer verlaten. De organisatie roept op zoveel mogelijk op de fiets of lopend komen in verband met lastig parkeren door de sneeuw.

Op deze zonnige dagen begint tegen de middag de baan op het zwarte asfalt van De Tippe van onderaf te smelten, vanmiddag was de ijslaag op vele plekken compleet weggesmolten. Op twee locaties een baan open ziet het bestuur van de ijsvereniging overigens ook niet zitten, dan is er een tekort aan mensen en materieel. Vanmiddag werd daarom de kassa-unit door Van der Sluis Transport opgeladen om dienst te doen bij de oude vertrouwde baan voor de toegangscontrole. Er is een aparte ingang en uitgang gerealiseerd.

Lees ook: Schaatsen op korte en lange ijsbaan op het asfalt (foto’s/video)

Cookieinstellingen