Predikant Sliedrecht over Staphorst: `Nooit toegeeflijk zijn`

De overweldigende aandacht voor de kerkdiensten zoals deze al sinds 1 juli jongstleden in de Dorpskerk van Staphorst gehouden worden roept reacties op in het hele land. In dit bericht enkele positief-kritische reacties uit kerkelijke kringen.

Ds. A.T. Huijser is predikant in Sliedrecht. Op zondagmiddag 4 oktober ging hij als gast-predikant voor in een kerkdienst in de Eben-Haëzerkerk van de Gereformeerde Gemeente Ridderkerk-Slikkerveer. In zijn preek, die ook via Youtube uitgezonden werd, refereerde hij aan het gebeuren in Staphorst (zie bovenstaand video-fragment).

(..) Hadden ze iets verkeerd gedaan? Nee. Alle voorschriften werden gevolgd: er is geventileerd, gereinigd en zo meer. Er zijn in die kerk 2500 zitplaatsen en er is dus geen moeite met afstand houden. Gezinnen zitten bij elkaar. Zingen doen ze sowieso niet veel: hooguit zes psalmverzen per dienst. En heel langzaam. Lees meer…

Ook in de politiek is er het laatste woord nog niet over gezegd: Blijf van onze kerk af, zegt de SGP; De SGP wil niet dat wordt getornd aan het aantal mensen tijdens kerkdiensten. „Erediensten zijn juist in crisistijd van groot belang.” Lees meer…

Martijn van Helvert (CDA), onder meer woordvoerder Christenvervolging: “Als ieder in NL zich had voorbereid als deze kerk, was Corona niet zo verspreid”. Zie tweet.

Lees ook: Maatregelen kerkelijke gemeenten vanwege coronavirus

Dossier:
Cookieinstellingen