Langzaamaanactie boerenprotest op noordelijke A28

In het hele land waren vandaag protesten van boeren en bouwers. Op het noordelijke deel van de A28 tussen Zwolle en Hoogeveen werd een langzaamaanactie gehouden met tientallen tractoren en een enkele shovel met een NOx uitstootkaart in de bak.

Vanmorgen was er een actie, in de namiddag opnieuw. Vanuit Drenthe ging de stoet eerst richting Overijssel. Verschillende trekkers afkomstig uit Staphorst sloten zich aan. Bij Zwolle werd ging het weer de andere kant op. Een bijna lege snelweg aan de ene kant, aan de andere een steeds langer wordende file.

De beelden zijn vanmiddag gemaakt bij de Boerveenseweg en het viaduct Sluitersweg in Rouveen, een klein stukje Oude Rijksweg (enkele bij afrit de Lichtmis afgezwaaide trekkers), viaduct Middenwolderweg en afrit 23 in Staphorst. Even nadat de Staphorster trekkers eruit waren ging de stoet door naar Drenthe.

Vanmorgen was er een stilstaande blokkade van de A28 ter hoogte van Staphorst. Vanuit het noorden bezien net na de samenvoeging met de A32 bij knooppunt Lankhorst. Alleen de hulpdiensten mochten de stoet geparkeerde tractoren en andere voertuigen passeren. De politie hield toezicht.

Lees ook: Honderden boeren met trekkers bij Lichtmis A28 op (video)

Dossier:
Cookieinstellingen