Burgemeester Theo Segers; wat `vuurwerk` van mijn kant

Foto: Gemeente Staphorst

In november verschenen al de eerste berichten van artsen die aan de slag gingen om schade van ongelukken met vuurwerk te herstellen. Column door burgemeester Theo Segers.

Vorig jaar vielen er 434 slachtoffers, zelfs een tweetal mensen overleden ten gevolge van (verkeerd) afsteken van illegaal vuurwerk. Eén van de artsen verzuchtte op Twitter: ‘Dat moeten we in NL toch niet normaal gaan vinden’. Afgerukte ledenmaten, oogbeschadigingen, blindheid, enz. Dat is ook niet normaal!

De discussie in ons land loopt volop. Vuurwerkvrije zones of een geheel verbod van consumentvuurwerk. Dat lossen we dit jaar niet op. Veel mensen begrijpen de kick die vuurwerk geeft. Toch zijn er ook steeds meer mensen die een tegenstem laten horen.

Wees a.u.b. voorzichtig. Opvoeders, voedt op. Maak zaken bespreekbaar. Elk slachtoffer is er één te veel. En dan de kosten. Veel moet ik denken aan mijn ouders. Die hadden de regel: ‘Elke cent die je aan vuurwerk besteedt, moet je ook geven aan een goed doel’. Dat was zo gek nog niet…. Het werkte echt. En past toch veel beter bij de gedachte dat geven aan een goed doel, beter is dan verspilling van die miljoenen euro’s.

Hoe het ook zij, in deze column wat ‘vuurwerk’ van mijn kant.

Lees ook:

https://twitter.com/lammy10/status/1066063674467655680

Cookieinstellingen