David Lassche burgervader van klein stukje Rouveen

Burgemeester Segers stapte het terrein op via een nauwe spleet in het bouwhek wat het terrein omgeeft. Meteen dromden enkele kinderen om hem heen. Een meisje vertelde dat een naar hem gestuurde brief echt geholpen had.

David Lassche werd getrokken uit de 15 kandidaten die het ‘ambt’ ambieerden. Meteen kreeg hij het zwarte shirt aan met de speciale opdruk. Zijn naam kwam op de oorkonde uit de goudkleurige koker. De organisatie had ter opluistering twee confettiknallers aangeschaft. Dit gaf een enigzins onverwachte uitwerking. Beide burgemeesters zagen er even later schitterend uit.

De meeste glimmend gekleurde snippers vielen al snel op de grond. Lassche had van het spul op zijn shirt, zo ook op hoofd en schouders van Segers. Zoiets hoort soms bij een representatieve functie. Bij het bouwen mocht David weer zijn gewone shirt aan. In het najaar gaat de huttendorpburgemeester mee met het uitje van de winnaars. De reis gaat naar een klimbos in Paasloo.

De bouw schoot al behoorlijk omhoog. De EHBO had het druk met wespensteken, blaren en kleine wondjes. Ranja is vanwege de wespen die op die zoetigheid afkomen in de ban gedaan. In plaats daarvan ging er water in de tap die ook op een andere plek werd neergezet. Niet iedereen kreeg vanmorgen een groene pet, omdat een van de dozen zoekgeraakt was bij de postdistributie.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen