Ruim 150 kinderen bouwen Huttendorp Rouveen 2018

Vanmorgen om 9 uur ging het bouwhek rondom het parkeerterrein bij SC Rouveen open en renden de kinderen enthousiast richting de inschrijftafels. Daartoe uitgenodigd door voorzitter Bert Veldman die vooraf even checkte of de vrijwilligers er ook klaar voor waren.

Er doen 151 kinderen aan mee, ongeveer evenveel jongens als meisjes, waaronder 24 overnachters en 15 kandidaten voor het burgemeesterschap. Daaronder zijn de meisjes in de meerderheid. Vanmiddag wordt bekend wie deze dagen het speciale burgemeester t-shirt mag dragen.

De deelnemers zijn voor het overgrote deel leerlingen van de twee scholen in Rouveen; De Triangel en De Levensboom. Opmerkelijk is dat ook 8 vluchtelingenkinderen meedoen. Deze zijn ingedeeld bij verschillende groepen. Dorpsvereniging Munnikenslag betaalt hun deelname.

Het weer is prachtig zonnig en niet te heet. Alleen zoemde hier en daar al een wesp. Rondom de twee tapvaten gevuld met ranja zouden dit er meer kunnen worden. Gelukkig staat de rode EHBO ten er vlak naast. De kinderen mogen vanaf 15.00 uur naar huis of doorgaan tot uiterlijk 17.00 uur.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen