Rhodé Kin nu burgemeester van `Wijk Huttendorp`

Om 13.30 uur werd burgemeester Theo Segers van Staphorst op het Huttendorp ontvangen. Hij kreeg eerst een rondleiding door het dorp in aanbouw van voorzitter Bernd Akkerman. Hij sprak kort met zijn voorganger de heer Alssema, nu in functie als bouwvrijwilliger.

Eerst werden de twee jarigen, Henrieke Mulder en Jesse Kooiker, in het zonnetje gezet. Daarna deed hij onder grote belangstelling van de bouwers de trekking voor het burgemeesterschap. Na een absoluut blinde trekking uit de pet van peuter Stijn (Segers zette zijn ronde bril zelfs af) bleek het nummer 121 te zijn.

Houdster Rhodé Kin werd daarna meteen als burgemeester van Huttendorp geïnstalleerd. Burgemeester Segers heeft haar de bijbehorende oorkonde overhandigd. Op de bodem van de hooiwagen werd haar naam in sierlijke letters geschreven. Zij zit in groep 7 van de dominee Harmen Doornveldschool. Hutnummer 717.

Iedereen kreeg een ijsje als versnapering. De jarigen kregen een rondritje aangeboden. Ze mochten mee in een zijspan van een oude Russische legermotor, bestuurd door Hendrik Tromp. In zijn toespraakje refereerde de burgemeester aan zijn verhuizing. Hij is na bijna 3 jaar aan de Binnenweg verhuisd naar het dorp IJhorst.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen