Elf leden nieuwe Adviesraad Sociaal Domein geïnstalleerd

Foto: Gemeente Staphorst

Van de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein gemeente Staphorst zijn de elf leden dinsdag 20 maart officieel benoemd. In de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen zijn de laatste hobbels weggenomen.

Over de drie beleidssecties zijn als leden benoemd: de heer A. Bijl als voorzitter en mevrouw M. Compagner als secretaris. Als lid van de sectie Participatiewet: mevrouw H. de Weerd, mevrouw G. Buijert en de heer R. Westert. Van de sectie Wmo: mevrouw A. Dominé en de heren A. van Oosten, M. van Veen en H. Compagner. Als lid van de sectie Jeugdhulp: mevrouw G. de Groot en de heer T. van Kessel.

De adviesraad gaat een belangrijke rol vervullen voor cliënten in het sociaal domein bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid. Wethouder Jaspers Faijer heeft hiermee – namens het college van B en W – een brede adviesraad voor het sociale domein geïnstalleerd. Foto: Wethouder Jaspers Faijer reikt de geloofsbrieven uit aan de leden van de nieuwe Adviesraad sociaal Domein.

De nieuwe adviesraad is tot stand gekomen in goede samenwerking met het bestaande netwerk. De voorzitter van de Wmo-raad is bij de voorbereidingen betrokken. Onder andere bij het opstellen van de profielen van de voorzitter, penningmeester en de negen leden verdeeld over drie beleidssecties: jeugdhulp, Participatie Wet en Wmo.

Met de installatie wordt voldaan aan de wettelijke verplichting van cliëntenparticipatie in de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet. Een brede adviesraad is thema overstijgend en past daarmee binnen het integraal werken in het sociaal domein.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen