Klein groepje tijdens voorleesuurtje door Piet Maes

Klein groepje tijdens het voorleesuurtje in de bibliotheek van Staphorst. Door een misverstand waren de media hier niet van op de hoogte gesteld. Piet Maes las maar aan 7 kinderen voor uit het prentenboek Olivier & Vlek van Claire Freedman en Kate Hindley.

Een aandoenlijk verhaal met een duidelijke boodschap: wat je vindt, mag je niet zomaar houden; teruggeven geeft voldoening. Na het voorlezen mochten de kinderen hun eigen hondje Vlek knutselen. En zoals altijd was er voor iedereen limonade met iets lekkers erbij.

“De kleine Olivier is pas verhuisd naar een grote stad. Hij voelt zich daar nog helemaal niet thuis en mist vooral zijn vriendjes. Dan vindt hij op straat het verdwaalde hondje Vlek. Dit wordt zijn eerste vriendje en overdag hebben ze samen veel plezier met allerlei spelletjes. Maar ’s avonds is Vlek steeds verdrietig.

Olivier begrijpt dat Vlek zijn vorige baasje mist. Ook al is Olivier bang dat hij zijn vriendje weer kwijt zal raken, toch gaat hij voor Vlek op zoek naar zijn oude baasje. Hij ervaart dan, dat hij niet zijn vriendje kwijt raakt, maar er juist een vriendinnetje bij krijgt”.

Het volgende voorleesuurtje is op 10 januari 2018, aanvang 13:30 uur.

Lees ook:

Cookieinstellingen