Eerste plaats voor de Reddingsbrigade in De Vrolijkheid

Foto: Bert Krale

Reddingsbrigade Staphorst heeft de eerste plaats behaald in het totaalklassement bij de Rayonwedstrijden Oost op zaterdag 25 november 2017 in zwembad de Vrolijkheid te Zwolle. De prijzen werden uitgereikt door de wethouder van de gemeente Staphorst, de heer Bert Krale.

Er zijn  negentien medailles behaald op de individuele onderdelen. Daarnaast zijn er zes officieuze Nederlandse records gezwommen. Reddingsbrigade Staphorst had samen met een afgevaardigde van Rayon Oost de organisatie van deze wedstrijd. Gedurende de wedstrijd waren er duikers van DVS (Duikvereniging Staphorst) aanwezig voor ondersteuning en veiligheid. In totaal hebben 22 vrijwilligers vanuit Staphorst een bijdrage geleverd aan deze avond.

Uiteraard waren er ook vrijwilligers actief bij de andere brigades. In totaal deden er vijf brigades uit rayon oost mee: Deventer, Hasselt, Staphorst, Zevenaar en Zwolle. In teamverband werd gestreden in vijf verschillende leeftijdscategorieën. Voor het eerst dit jaar zwommen de senioren zwemmers ook drie individuele onderdelen.

De jongste deelnemers zwommen vier onderdelen: vervoersestafette met duikring, lijnredding, ringduiken voor ploegen en estafette met zwemvliezen. Bij de zwemmers van 12 tot 14 jaar werden de onderdelen nog uitgebreid met de torpedoboei-estafette. De deelnemers vanaf 15 jaar zwommen drie onderdelen: lijnredding, popduiken voor ploegen en de torpedoboeiestafette. Deze zwemmers konden zich eveneens inschrijven voor drie individuele onderdelen: 100 meter lifesaver, 50 meter popduiken en 100 meter popduiken met vliezen.

Totaalklassement:

  1. Staphorst: 21.193,94
  2. Deventer: 13.951,22
  3. Zevenaar: 4.223,34
  4. Hasselt: 4.126,61
  5. Staphorst-2: 3.104,02
  6. Zwolle: 1.275,90

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen