Burgemeesters Segers en Brand gehaald met paard

Het vurige paard zat ‘hoog in het bloed’ en kon maar moeilijk stilstaan, zo graag wilde het de marathonwagen trekken.

Eerst nam de eerwaarde burgemeester van Staphorst, de heer Theo Segers plaats naast de koetsier op de bok. Vanaf het gemeentehuis ging het naar de Gemeenteweg, en  bij de rotonde richting ‘t Hooge. Achterop was een bord bevestigd met de tekst: ‘Burgemeester Huttendorp’.

Eenmaal aangekomen bij de woning van de burgemeester van Huttendorp Staphorst, Alexander Brand mocht hij na verwelkoming en voorzien van ambtskleding en –keten voorop plaats nemen. Segers en de assistent-koetsier sprongen op de achtertree van het geveerde wagentje.

Op het Huttendorp-terrein wist men nog niet met wat voor vervoermiddel beide heren kwamen. Eerst vermoedde men dat ze vanaf de Parallelweg kwamen, dat bleek de Ebbinge Wubbenlaan te zijn. Na een ronde eromheen bereikten ze het uiterste van het evenemententerrein.

Het trekdier kon zich voor de veiligheid niet tussen het publiek bewegen, daarom stapten de passagiers aan het begin van het terrein af. Ze waren er goed en wel af of de viervoeter zette de vierwieler weer in beweging. Je hebt burgemeesters ‘met’ en burgemeesters ‘zonder’.

Na aankomst was er eerst nog een kwartier tijd om het houten dorp te bekijken, alvorens de plechtigheden van felicitaties en van start gingen.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen