Tweede en laatste bouwdag Huttendorp Staphorst 2017

Op de middag van de tweede bouwdag van Huttendorp Staphorst staat het meeste overeind. Uiteraard is er voor de éne groep nog veel te doen, terwijl de andere groep al bijna klaar is.

Veel ouders en verdere belangstellenden reden even langs of stonden langs de hekken naar het gebeuren te kijken. Een delegatie van Huttendorp Rouveen, herkenbaar aan hun rode shirts kwam ook even kijken. De bouwers van de hut voor de verkoop werkten ondetussen stevig door. Daar werd juist een dakgoot aangevoerd. Morgen wordt dit met rode pannen gedekt buitenzitje, geveild.

Woordvoerder Henk Haasjes manoeuvreerde een hoogwerker tot dichtbij het bouwterrein. Er was vandaag namelijk opnieuw een jarige. Alexander Brand de burgemeester van Huttendorp werd opgetrommeld om hem te feliciteren. Samen gingen ze de hoogwerker in. Hierdoor konden de kinderen bij hun hut blijven. Sommigen werkten ondertussen stevig door, anderen liepen uit.

De jarige van vandaag en die van morgen kregen een rondrit rond het evenemententerrein in een metallic-groene buggy, een lage open tweezitter, bestuurd door Klaas Dunnink. Morgen is dat vanwege het publiek niet goed mogelijk. Uiteraard wordt ze wel morgen gefeliciteerd. Er kwamen instructies over afwerken, opruimen en labelen van de hutten voor de beoordeling door de jury.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen