Myron Balder burgemeester Huttendorp Rouveen 2017

Burgemeester Theo Segers zocht, evenals gisteren in Staphorst, ook voor Huttendorp Rouveen een vervanger. Uit een goudkleurige koker werd een naam opgediept. Het publiek bleef nog even in spanning.

Ongeveer de helft van de kandidaten viel af toen de burgemeester het geslacht meldde. De aangewezene was van vrouwelijke kunne. De burgemeester raakte even verstrikt in woorden toen hij de aanduiding van een eventuele partner noemde. Kwam het door het huidige sentiment inzake gender-neutraliteit? Of speelde het zogenaamde homo-huwelijk nog door zijn hoofd?

Vervolgens kwam de beginletter van haar voornaam, een M. Spontaan werden enkele namen werden geroepen. Het was Myron Balder. De oorkonde werd voorgelezen en burgemeester Segers schreef haar naam op het document. Een speciaal zwart shirt met opdruk is het ambtsgewaad.

De eerste taak van mevrouw de burgemeester in haar nieuwe rol was het doorknippen van een lintje. Dit zat aan één kant om een opgerold spandoek, Segers deed de andere kant. Op het spandoek staat de essentie: ‘Samen bouwen aan’, daarnaast het logo met Huttendorp Rouveen.

De burgemeester van Staphorst bleef nog even napraten met diverse volwassenen. Daarna een deed hij een ronde langs de druk zagende en timmerende kinderen. Hier en daar hielp hij een handje met zaag of hamer. Zijn colbertje hing hij zolang even over de betreffende hut.

De EHBO hielp een meisje met een splinter in de vinger. De professionals bouwen een speelhuisje met glijbaan voor de veiling op vrijdag. Een delegatie wilde deze middag ook nog even in Staphorst gaan kijken. Daar zijn ze later inderdaad ook gesignaleerd.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen