Judith Hoeve uit Rouveen voorleeskampioen in kwartfinale

Judith Hoeve uit groep 8 van GBS De Levensboom uit Rouveen is winnaar van de voorleeswedstrijd 2017 in de gemeente Staphorst, die vanmiddag gehouden is in de CNS/Berkenhorst. Zij gaat door naar de regionale ronde die woensdag 8 maart in Steenwijk wordt gehouden.

Volgens de jury had Judith een goed fragment gekozen met een spannend begin en einde en bracht ze dat gevoel goed over. Ook was het ritme goed en durfde ze stilte te laten vallen. Judith las voor uit ‘De gruwelijke generaal’ van Jozua Douglas. Alle kandidaten lazen mooi voor en hadden leuke boeken uitgekozen.

De andere schoolkampioenen waren Stefan Kin van De Triangel, Atessa Hajivandi van De Berkenhorst en Cynthia van den Berg van de CNS. In de jury namen deel: Gees Bartels (Bibliothecaris), Liesbeth van Binsbergen (jeugdboekenschrijfster en onderwijzeres) en Dea Jansen (Docent en schrijfster van gedichten).

Zij trokken zich in de pauze terug om te beraadslagen. Er werd gelet op heel veel elementen zoals uitspraak, verstaanbaarheid, inlevingsvermogen en tempo. Na de pauze deed het jeugdige publiek een quiz met allerlei weetjes over boeken en schrijvers. De quiz werd gewonnen door Elvira van den Berg van de CNS. Zij won een zak snoep voor de klas.

Alle fans hadden prachtige spandoeken en yells bedacht om hun schoolkampioen aan te moedigen. De presentatie was in handen van Petra Willems (consulent educatie Bibliotheek Staphorst). Judith Hoeve kreeg een bos bloemen en een boekenbon. Voor alle schoolkampioenen was er nog een oorkonde, een leeslampje en een roos.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Lezen samen met de bibliotheken. Na Steenwijk op 8 maart is de Provinciale finale op 12 april in de Zinin Bibliotheek te Nijverdal. De voorleeskampioenen van de twaalf provincies treffen elkaar tenslotte op 17 mei voor de Landelijke Finale in Amstelveen.

Lees ook:

Cookieinstellingen