Staphorst start snel met aanleg fietspad Kanlaan Punthorst

Visualisatie toekomstig fietspad Kanlaan
Visualisatie toekomstig fietspad Kanlaan
Foto: Gemeente Staphorst

Als alles goed gaat, start de gemeente Staphorst in het vierde kwart van dit jaar met de aanleg van het fietspad langs de Evenboersweg en de Kanlaan rondom Punthorst. Dat is twee jaar later dan gepland.

De gemeente houdt nog altijd een slag om de arm. Een en ander is afhankelijk van de afronding van de benodigde grondaankopen en de weerstand die er is onder grondeigenaren. Dat staat allemaal in de Zomernota van de gemeente Staphorst.

Ook de bestemmingsplanprocedure en de kapvergunning voor aardig wat bomen kan vertragend werken. Staphorst is al een tijd bezig met de procedures om te komen tot dit fietspad, een langgekoesterde wens. Bij de Landinrichting Staphorst is al grond voor het fietspad vrijgespeeld. Het fietspad is nodig voor de veiligheid van fietsers die pendelen tussen Staphorst en Nieuwleusen.

De gemeente Staphorst stelde vorig jaar al een half miljoen euro ter beschikking en voor dit jaar trok ze 2 miljoen euro uit voor dit grote project.

De provincie Overijssel betaalt 446.000 euro mee. Op dit moment wordt de benodigde grond aangekocht. De benodigde bestemmingsplanwijziging wordt voorbereid. Parallel hieraan wordt de kapvergunning aangevraagd.

Dit fietspad staat hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente. Nog hoger staat het korte stukje fietspad aanleggen aan de Rijksweg bij Waanders. Een paar honderd meter, richting stovonde, ontbreekt nog.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen