Oud-Gereformeerden Rouveen krijgen eigen voorganger

Foto: Huls Architecten

Proponent H. H. Romkes uit Urk heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de Oud-Gereformeerde Gemeente in Nederland (OGGiN) te Rouveen.

Update: De bevestigingsdienst werd gehouden op zaterdag 13 augustus 2016 ’s morgens vanaf 10.00 uur. De intrededienst ving aan om 14.00 uur.

Vanwege de massale belangstelling zijn deze diensten gehouden in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente van Staphorst. Aan het eind werd voorganger Romkes toegesproken door onder meer dominee Diepenbroek (HHK) namens de Rouveense kerken en door burgemeester Segers -zonder ambtsketen- namens de burgerlijke gemeente. Einde update.

Romkes werd in  januari 2015 toegelaten tot de studie voor predikant binnen de OGGiN. Hij werd in maart 2016 beroepbaar gesteld als lerend ouderling.
 Op hem waren maar liefst 26 beroepen uitgebracht, waaruit hij het beroep uit Rouveen aangenomen heeft. Hier volgt een opsomming van de gemeenten waarvoor hij heeft bedankt:

Gemeente Sint Philipsland, Langbroek, Elspeet, ‘s-Gravenpolder, Lienden, Woudenberg, Bunschoten,
Achterberg, Overberg, Oldebroek, Elst, Kampen , Rhenen, Amersfoort, Loenen aan de Vecht,
Kinderdijk, Ermelo, Oosterland, Bergambacht, Doorn, Rijssen (Oranjekerk), Ede (N. Spoorstr. 19),
Giessendam , Salford (Canada), Nieuw-Beijerland.

De Oud-Gereformeerde Gemeente in Nederland te Rouveen werd in 1930 geïnstitueerd. De gemeente heeft nooit een eigen predikant gehad. Oefenaar J. Bisschop stond er van de oprichting in 1927 tot zijn overlijden in 1945. De gemeente telt nu circa 380 leden.

Onlangs werden in de raadsvergadering van de burgerlijke gemeente Staphorst de verbouw- en de restauratieplannen voor de boerderij naast het kerkgebouw van de ‘Bisschoppen’ (in de volksmond) tot pastorie goedgekeurd.

Burgemeester Segers maakte toen een kwinkslag naar zijn eigen woonsituatie. Hij woont namelijk tijdelijk in de pastorie waar ds. C. Vogelaar eertijds heeft gewoond. Hij stond toentertijd in de Gereformeerde Gemeente te Zwolle.

Vorige week donderdag (op Hemelvaartsdag) is ds. D. J. Diepenbroek vanuit Sint Annaland bevestigd als predikant van de hersteld hervormde gemeente te Hasselt, Rouveen, Zwolle e.o. Deze is zeventien maanden vacant geweest.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen