Gratis diner voor minstens 200 vluchtelingen in Vijverhoeve

Bijbelquiz in de grote zaal van de Vijverhoeve
Bijbelquiz in de grote zaal van de Vijverhoeve
Foto: Eelco Kuiken

Op woensdagavond 23 december wordt een grote kerstbijeenkomst voor 200 vluchtelingen gehouden in De Vijverhoeve.

Dat aantal van 200 wordt gehaald. Vrijwilligers zijn druk doende de laatste plooien glad te strijken. Naastenliefde betrachten, mensen in nood helpen. Dat willen leden van zo’n beetje alle kerken uit de gemeente Staphorst uitdragen.

‘Graag willen wij gezamenlijk aan dit christelijke en vriendelijke gebaar vormgeven om daarmee een positief beeld van onze gemeenschap aan vreemdelingen te laten zien’, zo laat de organisatie die een werkgroep vormde voor dit doel, weten.

Het idee om dit te doen ontstond in de zogeheten ontbijtgroep. Deze bestaat uit heren die eens in de maand met elkaar de ochtendmaaltijd gebruiken en dan praten over allerlei zaken. Deelnemers zijn afkomstig uit alle kerken die de gemeente Staphorst rijk is.

Zonder kerkmuren naastenliefde betrachten, dat is het doel van kerstbijeenkomst. Alle leden schreven hun kerken aan voor een financiële bijdrage. Voor de maaltijd en aanverwante zaken is in totaal zo’n 4.000 euro nodig. Voor de bezoekers is uiteraard alles gratis.

Vanuit hun eigen grote netwerk nodigen de heren vluchtelingen in de wijde regio uit. Een van de heren in de groep is de heer Avakhti uit Staphorst, evangelist en zelf ooit gevlucht uit Irak. Hij kent veel mensen uit de doelgroep. Het gaat om asielzoekers en vluchtelingen uit de hele omgeving. De organisatie zorgt ook voor het vervoer van en naar De Vijverhoeve. In de keuken van het partycentrum kookt het personeel een overheerlijk kerstdiner voor 200 personen.

Overigens wordt er rekening gehouden met de moslims. Het is een kerstdiner zonder varkensvlees. Voor het overige is er geen verschil, wel wordt er rekening gehouden met de taal van de bezoekers. Ook het kerstverhaal komt aan bod. Er is rond de 4000 euro nodig om alles mogelijk te maken. Alle kerken in de gemeente Staphorst wordt gevraagd om een bijdrage.

Mensen die menen in aanmerking te komen voor het kerstdiner kunnen zich melden via: [email protected]. Ook particulieren kunnen bijdragen om dit allemaal mogelijk te maken. Dit kan door een bedrag over te maken aan Stichting Nehemia in Ommen IBAN: NL66 SNSB 0931 7011 39 t.n.v. Kerstdiner 2015 Staphorst.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen