Oud-Rouvener Joop Sligman overleden, uitvaart in Dalfsen

Foto: Joop Sligman

Op woensdag 2 oktober 2019 is Joop Sligman overleden in Zorgcentrum Nijenhaghen te Ommen. Hij is geboren in Rouveen op 1 december 1931 als zoon van Dirk Hendrik Sligman en Roelofje Sligman-Siblesz. Dirk was toenmalig directeur van ‘De Kleine Winst’, het huidige CZ Rouveen.

De familie heeft enkele personen en hun adres kunnen achterhalen waarmee hij contacten onderhield, die hebben een rouwbrief ontvangen. Hij had echter meer contacten in Staphorst en Rouveen, onder meer onder boeren waarvan geen gegevens bekend zijn. Middels deze publicatie wil de familie ook hen bereiken.

De afscheidsdienst zal worden gehouden maandag 7 oktober om 14.00 uur in de Grote Kerk aan het Kerkplein 31 te Dalfsen. Deze dienst zal ook worden uitgezonden (audio). Voorafgaand aan de afscheidsdienst is er gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen van 13.30 tot 13.50 uur.

De begrafenis zal aansluitend na de afscheidsdienst plaatsvinden op de algemene begraafplaats “Welsum” aan de Oosterdalfsersteeg te Dalfsen. Daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het Kerkelijk Centrum “De Overkant”, Kerkplein 22 te Dalfsen. Zie ook dit rouwbericht.

Vanaf 2016 woonde Joop in een zorgcentrum in Ommen. In de jaren die daarop volgden, heeft Joop regelmatig Rouveen en Staphorst bezocht. Hij maakte dan graag een praatje met de inwoners en velen hebben hem herkend. Joop is na een kort ziekbed overleden. Hij laat drie kinderen en zeven kleinkinderen achter.

Zijn vrouw Ritty Sligman-Ligtenberg is zes jaar geleden overleden. Joop had tot voor kort één broer die in Staphorst woonde. Deze is afgelopen zomer overleden. In zijn werkzame leven was Joop hoofd der school en leraar op verschillende plekken in Nederland.

Joop en zijn broer zijn geboren in de pas gesloopte voormalige fabriekswoning tegenover CZ Rouveen. Hun vader, oud-directeur Sligman, is vrij kort na zijn pensionering na een dienstverband van 40 jaar (1926 tot 1966) tegelijk met hun moeder (zijn vrouw) omgekomen bij een verkeersongeval eind december 1967.

Lees ook: Kantoor en vroegere directeurswoning CZ Rouveen gesloopt