Werkgroep op weekmarkt in gesprek over eenzaamheid

Woensdagochtend 2 oktober 2019 werd er op de weekmarkt in Staphorst een lekkernij uitgedeeld aan de bezoekers van de markt door de werkgroep ‘Staphorst tegen Eenzaamheid’.

Er zaten twee speculaaskoeken van Bakkerij ’t Stoepje in een zakje, met de bedoeling om deze te delen met iemand die wel een bezoekje kan gebruiken. Daarnaast werden er folders uitgedeeld over het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid en het ‘Meldpunt Eenzaamheid’ van Stichting Welzijn Staphorst (SWS).

Ook wethouder Alwin Mussche deelde uit en ging in gesprek met de bezoekers van de markt over het thema eenzaamheid, wat ook zeker in de gemeente Staphorst speelt. De actie werd gedaan in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

De werkgroep bestaat uit een aantal kerken, vluchtelingenwerk, jongerenwerk de SWS. Deze organisaties hebben, onder leiding van SWS, de handen ineen geslagen om in de gemeente Staphorst in deze week een aantal activiteiten te organiseren rondom dit thema.

Door ontmoetingsmomenten en informatieavonden te organiseren hopen ze eenzaamheid steeds meer bespreekbaar te maken en te herkennen in de samenleving.

Lees ook: Staphorst sluit zich aan bij actie `één tegen eenzaamheid`