Zonnebloem bezoekt aardbeienkwekerij in IJsselmuiden

Foto: Jan Figeland

Woensdag 10 oktober 2018 zijn wij als De Zonnebloem, afdeling Staphorst met 40 personen naar een aardbeienkwekerij geweest, zo begint het verslag van Jan Figeland:

“We vertrokken met de gasten/deelnemers rond 13.30 uur vanuit de Berghorst met 10 auto’s waaronder de Berghorstbus, een gehuurd busje en auto’s van de vrijwilligers richting IJsselmuiden. In de Koekoekspolder, hét tuinbouwgebied van IJsselmuiden, teelt de kwekerij Kalter al ruim 15 jaar de lekkerste aardbeien van Nederland. Deze aardbeienkwekerij van 1,7 hectare wordt sinds 2015 duurzaam verwarmd met aardwarmte.

Bij aankomst werden de gasten/deelnemers en vrijwilligers getrakteerd op koffie-thee met een heerlijk aardbeien gebakje. Na het nuttigen van ons tweede kopje kregen we een mooie presentatie te horen en te zien over het kweken en het gebruik van de aardwarmte. Daarna kregen we een rondwandeling door de kwekerij waar een deel gebruikt mocht worden om aardbeien te plukken. Daar werd natuurlijk gebruik van gemaakt. Ook werd genoten in een bijbehorende winkel met allerlei lekkernijen.

Na deze mooie wandeling en neuzen in de winkel kon men nog even een sapje nuttigen. Zo rond half vijf zijn we met de gasten/deelnemers richting de Lichtmis vertrokken waar een pannenkoek of iets dergelijks genuttigd kon worden. Het doel was toch ook weer en hopelijk zijn we daarin geslaagd om de gasten/deelnemers een leuke middag te bezorgen”. (De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap).

Lees ook: