Typediploma`s en -certificaten uitgereikt aan 195 kinderen

In maart en april 2018 behaalden 195 kinderen van 9 tot 11 jaar hun typediploma of typecertificaat. Het gaat hoofdzakelijk om kinderen uit groep 6 van betreffende scholen.

Leerlingen van basisscholen uit Hasselt, Genemuiden, Staphorst, Rouveen, Punthorst en Dedemsvaart zijn in september 2017 gestart met de cursus computertypen om te leren blindtypen volgens het 10-vingersysteem.

De gemiddelde snelheid ligt tussen de 130 en 180 aanslagen per minuut. Dit is gemiddeld gemeten over 10 minuten. Voor het diploma is een snelheid van 130 aanslagen per minuut vereist, waarbij niet teveel fouten mogen worden gemaakt. De snelste leerling behaalde 278 aanslagen per minuut.

Naast het leren typen hebben de kinderen nu ook de basisvaardigheden van het programma Word onder de knie, omdat in de cursus ook het maken van een brief, rapportage en een tekstverwerkingsopdracht aan bod komt.

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel. Bovenstaand beelden van het fotomoment na de uitreiking op de Koning Willem-Alexanderschool vorig jaar (voorjaar 2017).

Lees ook: