Inzamelactie `Luiers voor Lesbos` van familieblad Terdege

Foto: Terdege

Het leed is groot in het vluchtelingenkamp in Lesbos. Om die iets te verlichten, wil de redactie van familieblad Terdege in samenwerking met andere partijen een transport met luiers naar Lesbos organiseren.

De pakken luiers inleveren kan tot D.V. 1 maart 2018 bij Fam. K. Schra, Gemeenteweg 8, Staphorst, Fam. Kisteman, Oosterhulst 24, Nieuwleusen, Fam. Veening, Zicht 6, Hasselt of Muiderheim (Adullam), Krommesteeg 2, Genemuiden.

Tot D.V. vrijdagmorgen 23 februari 2018 zijn de pakken ook in te leveren op de volgende scholen: Dr. Maarten Lutherschool, Ds. H. Doornveldschool, Koning Willem-Alexanderschool, Prins Mauritsschool, Willem de Zwijgerschool.

Waarom is deze actie nodig?

Het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos is overbevolkt. Duizenden ontheemden proberen daar met een minimum aan bestaansmiddelen door te gaan met hun leven. Dat is erg moeilijk. De situatie is er schrijnend. Er zijn geen kachels, er is vrijwel geen stromend water, de hygiëne is slecht en privacy is er nauwelijks. Tel daarbij op dat veel mensen in psychische nood verkeren, en het beeld van het vluchtelingenkamp is compleet.

In deze omstandigheden worden kinderen geboren. Om de ouders en hun kleintjes te helpen, is de Terdegeredactie de actie Luiers voor Lesbos gestart. De pakken luiers worden begin maart bij alle inzamelpunten opgehaald door transportbedrijf Van Reenen en naar hun opslag in Barneveld vervoerd. Vanaf daar brengt hulporganisatie Gain ze naar Lesbos.

Wat kunt u doen?

Koop een of meerdere pakken wergwerpluiers en breng die uiterlijk eind februari naar een inzamelpunt bij u in de regio. Het merk luiers maakt niet uit, de maat wel. In Lesbos is met name behoefte aan de maten 3, 4 en 5.

Geen tijd of zin om een pak luiers te doneren? Dan kunt ook geld doneren op rekeningnummer NL 67 INGB 0002 970700 ten name van Draagt Elkanders Lasten te Apeldoorn. Vermeld in de omschrijving aub Luiers voor Lesbos. Van het bedrag dat hiermee opgehaald wordt, bekostigen we het transport naar Lesbos. Mocht er geld overblijven, dan kopen we daarvan extra luiers voor de vluchtelingen in Lesbos.

Lees ook:

Reacties

article
27943
Inzamelactie `Luiers voor Lesbos` Terdege
Het leed is groot in het vluchtelingenkamp in Lesbos. Om die iets te verlichten, wil
https://staphorst.nieuws.nl/knipsels/27943/inzamelactie-luiers-lesbos-familieblad-terdege/
2018-02-20T15:03:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/02/20144750/luiers1.jpg
Knipsels