Henk en Maat Compagner ontvangen grote broodmand

Foto: Welzijn Staphorst

Henk en Maat Compagner uit Staphorst, kregen op 7 december een grote goed gevulde broodmand in het kader van de ‘Nationale Dag van de Vrijwilliger’.

Maat Compagner, nam de broodmand in ontvangst van Klaasje van Veen van Stichting Welzijn Staphorst (SWS). Ze was erg verbaasd en zelfs een beetje van slag. ‘Dit had ik echt niet aan zien komen, heel hartelijk bedankt’. Zoals veel vrijwilligers die hun werk met hart en ziel doen staan ze niet graag in de schijnwerpers.

Via Facebook en e-mail konden inwoners uit de gemeente Staphorst iemand aandragen voor een broodmand. Uit de vele reacties bleek dat er veel inwoners zijn die zich volop inzetten als vrijwilliger, op allerlei verschillende manieren. De broodmand werd een ieder van harte gegund als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet.

De aandrager gaf aan dat het woord ‘nee’ niet in het woordenboek van dit echtpaar voorkomt. Ze zijn onder andere actief bij de voetbal, kerk en in de familie springen ze overal als vanzelfsprekend bij. Op de Dag van de Vrijwilliger stonden ze symbool voor de vele vrijwilligers in de gemeente Staphorst.

Klaasje van Veen zou alle vrijwilligers uit de gemeente wel willen bedanken met een broodmand. ‘Ze zijn onmisbaar voor onze samenleving, soms wordt dat nog wel eens onderschat. Een waardering op zijn tijd, ook al is het maar een klein gebaar, is absoluut op zijn plaats.’

SWS is het centrale vrijwilligerspunt voor IJhorst, Rouveen en Staphorst en heeft onder andere een vacaturebank op hun website waar ze vacatures en vrijwilligers met elkaar koppelen. In maart 2018 wordt er voor de derde keer een vrijwilligersmarkt door hen georganiseerd, ook als waardering voor de belangeloze inzet van vele inwoners uit de gemeente.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen