Margje Ponstein blij met opkomst aanschuiftafel Rouveen

De tafel staat gereed voor de gasten
Foto: Margje Ponstein

Maandagavond 25 september schoven veertig personen uit de gemeente Staphorst aan tafel om samen te eten in d’ Olde Skoele in Rouveen.

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) organiseerde deze aanschuiftafel in het kader van de week tegen de eenzaamheid. Het was de eerste keer dat de welzijnsstichting ’s avonds een maaltijd aanbood. ‘Ook voor ons was het afwachten hoeveel animo er zou zijn maar ik ben erg blij met deze opkomst’ vertelt Margje Ponstein van SWS. ‘Ook de deelnemers reageerden allemaal enthousiast.

‘Veel mensen vroegen of we dit vaker kunnen organiseren en dat zijn we zeker van plan. We moeten nog even de mogelijkheden goed bekijken.’ Nu kon iedereen voor 5 euro per persoon aanschuiven en werd er een compleet stamppottenbuffet aangeboden. ‘Dat is natuurlijk erg goedkoop. We leggen als SWS altijd graag wat geld bij omdat we deze ontmoeting belangrijk vinden maar ik kan niet beloven dat het dit bedrag blijft als er een vervolg komt’ zegt Margje.

Wat Margje wel belangrijk vindt voor een volgende keer is dat het goed duidelijk wordt dat het samen eten niet specifiek voor eenzame mensen is. ‘Sommige mensen krijgen het gevoel een stempel van eenzaamheid te krijgen als ze deelnemen aan dit soort activiteiten. Dat is absoluut niet de bedoeling. Inwoners kunnen gewoon samen eten omdat ze het gezellig vinden. Je doet het voor jezelf, maar ook ter gezelschap van een ander’.

Lees ook: