Overijsselse boerinnen brengen een Ode aan de Koe

De agro&foodsector is belangrijk voor Overijssel. Daarom organiseerde de provincie Overijssel op 24 en 25 juni samen met het Torpedotheater in Amsterdam en op 28 juni samen met Club Cele in Zwolle een avondvullend programma over de absolute superster van de Overijsselse agro&foodsector ; de koe.

Tijdens de Avond van de Koe vertelden de boerinnen Heleen Lansink, Irene Bruins, Simone Koggel en Andra Westerhoff over hun leven met dit koele dier. De Avond van de Koe was een groot succes en krijgt daarom een vervolg. Op 8 september om 14.30 uur treden de vier boerinnen opnieuw op in het Prismare Theater in Enschede met “de Ode aan de Koe”. De “Ode aan de Koe”maakt onderdeel uit van het D’ran festival.

De Avond van de Koe stond helemaal in het teken van het icoon van de agrarische sector in Overijssel. Het publiek kon genieten van melkwitte hapjes en drankjes, er was koeienmuziek, koeienpoëzie, koe-ture en een koe-wizzz met loeigoede prijzen.

De koewizzen hebben twee winnaressen opgeleverd die een koesafari in het Vechtdal voor het hele gezin hebben gewonnen. Woensdag 30 augustus is het zover: dan ontvangen de Overijsselse boerinnen de winnaressen van de Koewizz op de Vechtdalhoeve in Arrien.

Agro&food programma

De Avond van de Koe en de Ode aan de Koe zijn initiatieven vanuit het agro&food programma van de provincie Overijssel. Met dit programma stimuleert Overijssel de verduurzaming van de voedselproductie. Hiervoor is 12 miljoen euro beschikbaar. In het programma gaat het om zes thema’s: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, natuurrijk ondernemen en de boer als buur.

Lees ook: