Boerenjongens en warm buffet bij Zonnebloem in 2017

Foto: Jan Figeland

Jan Figeland, voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Staphorst doet verslag van de nieuwjaarsbijeenkomst. Deze bijeenkomst werd gehouden in het dienstencentrum aan de Berkenlaan te Staphorst.

Dinsdag 24 januari 2017 ‘s middags rond 15.00 uur was het weer zover. De vrijwilligers begonnen met het treffen van de voorbereidingen om gasten/deelnemers te ontvangen voor onze eerste bijeenkomst in 2017. De bloemetjes werden op tafels gezet, chocolaadjes werden in schaaltjes gedaan, de glazen werden gevuld.

Rond 16.15 uur zou de zaal open gaan maar de eersten waren ruim op tijd binnen. Enkele gasten/deelnemers werden opgehaald. Tegen half vijf was de zaal mooi gevuld. Veel rollators stonden zij aan zij geparkeerd in de hal. Ruim 65 gasten/deelnemers en vrijwilligers waren aanwezig, een zeer mooie opkomst. We zijn begonnen met een Nieuwjaarsborrel met onder andere boerenjongens. Daarna opende Femmie Bovenhuis (bestuurslid activiteiten) de bijeenkomst.

Mevrouw Akkerman-Koobs las tijdens het nuttigen van de drankjes diverse prachtige verhalen in het dialect voor. De verhalen in het dialect vielen goed bij de gasten/deelnemers. Nadat een ieder zich de drankjes goed hadden laten smaken werd een ieder gevraagd gebruik te gaan maken van het warmbuffet welke van te voren keurig was neergezet. Er was keuze genoeg. Velen hadden wel behoefte aan een tweede ronde. Al met al zag het er dan ook voortreffelijk uit.

Na enkele gesprekjes met gasten/deelnemers kregen we de indruk dat ze het goed lieten smaken. Na het eten werd een koffie ronde gedaan met diverse soorten chocolaatjes. Zo rond 19.00 uur heeft Femmie de bijeenkomst afgesloten en werd iedereen bedankt voor de komst. We kunnen en mogen zeggen dat het een leuke middag is geweest voor zowel de gasten/deelnemers als de vrijwilligers.

Lees ook: