Vijverhoeve op de Lichtmis wordt een wereldrestaurant

Foto: Eelco Kuiken

De Vijverhoeve op de Lichtmis wordt momenteel verbouwd tot een wereldrestaurant. Fusion Plaza Zwolle is de nieuwe naam van het voormalige partycentrum. Volgend voorjaar, in maart of april, gaat het horecabedrijf met 550 plaatsen open.

Er zijn zo’n vijftig parttime medewerkers nodig. Het doel is zeven dagen in de week open te zijn. Fusion Plaza opent een vestiging in de voormalige Vijverhoeve. Momenteel is een enorme verbouwing in volle gang. Het gaat om een zogeheten live wok restaurant. Fusion Plaza biedt naar eigen zeggen en mix van Westerse en Aziatische culinaire hoogstandjes. Gasten kunnen zelf hun gerechten bestellen die ter plekke worden gemaakt of die vers klaarliggen.

ekfusion

De eigenaren hebben ook al een vergelijkbaar restaurant in Hulshorst op de Veluwe, in Zutphen en in Doetinchem. Dit laatste bedrijf is een sushirestaurant. Fusion Plaza Zwolle is het grootste restaurant van de eigenaren, Xiaoli Chen uit Epe, haar man He Zhang Hong en hun compagnons Binbin Zhou en Xiao Zhen.De eigenaren kochten het horecapand medio dit jaar van Zeger en Annelies Wijnands. Zij runden het partycentrum op de Lichtmis sinds 2001.

Daarvoor deden zijn ouders dat. Sjaan en Zeger senior begonnen in 1979 op deze plek met horeca. In 2001 ontstond het huidige moderne partycentrum. Hoofdreden om te stoppen met de horeca-activiteiten was hun gehandicapte zoon Daniël. De zorg voor hem en het bedrijf waren niet meer te combineren. Ook de zeer strenge regelgeving nekte de ondernemers. Bovendien stonden ze aan de vooravond van grote investeringen. Die zouden alleen rendabel zijn als het bedrijf ook op zondag open zou gaan. Om principiële redenen kozen de christelijke ondernemers hier niet voor. Dat gaat nu dus wel gebeuren.

ekfusion1

Xiaoli Chen (40) en haar man hadden het partycentrum op de Lichtmis al langer op het oog. “Acht jaar geleden zaten wij te eten in de Koperen Hoogte. We keken naar beneden, naar het partycentrum; het pand en de plek spraken ons aan. Toen was het bedrijf niet te koop. Zo’n anderhalf jaar geleden kregen we te horen dat het bedrijf wel te koop kwam.” Bouwvakkers zijn druk doende om De Vijverhoeve om te toveren tot een wereldrestaurant dat heel groot, maar toch ook sfeervol moet worden. “Hoewel dit met afstand ons grootste restaurant wordt, streven we naar een intieme en huiselijke sfeer.”

De nieuwe eigenaren zijn blij met hun aankoop. “Deze plek is perfect voor wat wij willen. Het is een A-locatie langs de A28 op een perfecte afstand van Zwolle en Meppel. Wat wij willen is niet echt geschikt voor een stadscentrum. Onze gasten gaan echt ‘uit’ eten. Dat betekent dat ze even in de auto stappen en er echt even ‘uit’ zijn. Onze ervaring met onze andere bedrijven is dat dit werkt. Beneden in de kelder die onder het hele bedrijf doorloopt, bouwen we een speelparadijs voor de kinderen en ook komt er een kinderbioscoop.”

Fusion Wok Plaza Zwolle heeft aardig wat werknemers nodig. Xiaoli Chen verwacht dat er vijftig parttimers nodig zijn.

Lees ook: