Eethuisje Sniedertie aan Gemeenteweg bijna gesloopt

Nadat eerder al diverse nutsvoorzieningen van Eethuisje Sniedertie afgesloten waren is nu ook het pand afgezet met bouwhekken. Zaterdagavond waren er explosies van vuurwerk in het pand.

Passanten die terugkwamen van de bovenstemoefenavond hoorden en zagen dat er binnenin het gebouw vuurwerk afgestoken werd. Eerder waren er al geruchten over een ophanden zijnd ‘knalfeest’. Sinds begin dit jaar werd het pand warmgehouden met een houtkachel. Ook water werd inmiddels van elders aangevoerd. De stamgasten wilden wellicht zelf starten met de al veel langer beoogde sloop van ‘hun’ café.

De beheerder vierde op vrijdagavond nog zijn 60e verjaardag. Het adres Gemeenteweg 121 is overigens ook de hoofdvestiging van de volgende twee bedrijven: De Witte Panter Units, handel in en reparatie van aanhangwagens en opleggers (geen caravans) en de witte panter B.V. Groothandel in LED-lampen.(Eethoekje Sniedertie op Gemeenteweg 121A is al langer uitgeschreven uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel).

Aan de Streek moeten het hele stratenplan, openbaar groen en publieke parkeerplaatsen allemaal op particulier terrein gerealiseerd worden. Dat realiseren externe bureaus, projectontwikkelaars maar ook een plaatselijke architect zich in onvoldoende mate. Daardoor wordt de beschikbare ruimte schromelijk overschat. Er zijn in de loop der jaren al vele ideeën en plannen gepresenteerd en gepasseerd: