Basisschoolleerling riep Krale toe: `Bedankt voor de appel!`

Wethouder Krale deelt appels uit in een klas van de Pieter Zandt
Foto: Gemeente Staphorst

Toen wethouder Krale vanochtend het gemeentehuis binnenliep, riep een basisschoolleerling hem toe: ‘Bedankt voor de appel!’.

Wethouder Krale heeft gistermiddag appels uitgedeeld op vijf scholen. Hij bracht met plezier de appels rond: ‘Ik werd zo enthousiast van alle leuke reacties dat ik me heb laten verleiden om toe te zeggen dat ik dit jaar weer mee ga lopen met de run van de Pieter Zandt’.

De wethouder ging, met een auto vol appels, op bezoek bij de Pieter Zandt, CNS, OBS, Willem de Zwijger en Mauritsschool om de kinderen een gezonde traktatie te geven. Deze scholen hebben last ondervonden van de renovatie van de sporthal. In totaal werden er meer dan 1000 appels uitgedeeld.

Nu de sporthal afgelopen zaterdag is heropend, kunnen de scholen er weer volledig gebruik van maken. Als presentje voor de ondervonden hinder kwam de wethouder in de klas om appels uit te delen. Hij gaat ook een middagje met de basisschoolleerlingen uit Staphorst sporten.

De sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst is het afgelopen half jaar grondig gerenoveerd. Door de werkzaamheden hebben de klassen de afgelopen tijd wat moeten schipperen in de ruimte.

Lees ook: