Opnieuw treurwilgen bij ingang begraafplaats, geen iepen

Foto: Google Streetview

De SGP heeft het voor elkaar gekregen dat er bij de ingang van de begraafplaats twee treurwilgen blijven staan. B en W willen dat er iepen komen, maar de SGP stak daar dinsdagavond met succes een stokje voor.

De gemeente knapt de dodenakker binnenkort op en de twee treurwilgen die nogal wankel zijn moeten wijken voor twee iepen, zo staat het in de plannen. Mooie bomen, maar de SGP wil per se dat op deze plek treurwilgen staan. Dat was zo en dat moet zo blijven. Dat ze gekapt moeten worden, dat zij dan zo, er moeten twee nieuwe treurende bomen voor in de plaats komen en geen iepen. Een motie die de partij dinsdagavond indiende, haalde het, zij het met één stem verschil.

Treurwilgen passen veel beter bij het stemmige karakter van de begraafplaats, vindt de SGP. De trieste bomen stonden er al een jaar of veertig. Ze horen bij de begraafplaats in Staphorst.

Ze moeten terug en ze komen terug, want de ‘motie treurwilg’, zoals burgemeester Theo Segers de wens noemde, haalde het. Behalve de SGP stemden ook de PvdA, Gemeentebelangen en Liberaal Netwerk voor het behoud van de trieste bomen. Het maakt deze partijen niet zoveel uit welke bomen ter staan en als de SGP dit graag wil, waarom dan niet?

CDA en ChristenUnie waren tegen. Niet omdat ze vinden dat treurwilgen lelijk zijn, maar omdat dit een zaak van het college is. Je moet niet al te veel in detail treden, vinden deze partijen.

Lees ook: