Jan Carlo Bos (40) lijsttrekker ChristenUnie Staphorst

Foto: ChristenUnie Staphorst

Jan Carlo Bos is na voordracht door het bestuur van ChristenUnie Staphorst door de leden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Vanwege de corona maatregelen kwam de partij in een online ledenvergadering ‘bijeen’ waarin de volledige kandidatenlijst is vastgesteld.

De 40-jarige Jan Carlo Bos is sinds 2018 raadslid en politiek leider van de ChristenUnie. De geboren en getogen Rouvener, die in Staphorst woont, is al jaren maatschappelijk sterk betrokken. Hij was voorheen voorzitter van SC Rouveen en Dorpsvereniging de Munnikenslag en is nog bestuurlijk actief binnen de Oranjevereniging Staphorst. Hij werkt in het dagelijks leven bij de gemeente Nunspeet.

Henk Lassche, voorzitter van de ChristenUnie afdeling Staphorst, is blij: “Jan Carlo staat bekend om zijn benaderbaarheid en verbindende stijl. Hij is altijd gericht op ontmoeting en geeft echt vorm aan wat we willen zijn. Als christen er zijn voor de hele samenleving, oog én oor hebben voor alle mensen in de gemeente Staphorst.” Wethouder Alwin Mussche staat op plek twee.

“Alwin is een energieke bestuurder, sluit aan bij jong en oud en voelt veel betrokkenheid bij de lokale samenleving. Kenmerkend is zijn grote kennis van zaken. Dit combineert hij op heel natuurlijke wijze met rust, stabiliteit en daadkracht. Alwin is altijd uit op een open en eerlijk gesprek met alle betrokkenen. Een verbinder en bestuurder pur sang” geeft bestuursvoorzitter Henk Lassche aan.

De zittende raadsleden Meilof Troost, Alberto Schra en Luuk Hoeve op drie, vier en vijf. Verder in lijstvolgorde: Klaas Piel (agrarisch ondernemer en bestuurder), Nelie Huls (onderwijs professional), Anne-Marie Veerman (apotheker), Teun Lassche (rentmeester) en Arend Bouwmeester, agrarisch ondernemer en bestuurder. Klaasje Russcher heeft besloten om na twee periodes van vier jaar te stoppen.

Bij de eerste tien kandidaten staan drie nieuwe kandidaten. De selectiecommissie van de ChristenUnie, bestaande uit Gerard Korterink, Roelien Schipper-Timmerman en Henry Visscher hadden de opdracht om een advies te geven voor het ChristenUnie team in de komende vier jaar. “We zien een mooie mix van ervaring, talent, enthousiasme en overtuiging bij deze kandidaten.” aldus Gerard Korterink.

Lees ook: Alwin Mussche (32) gezicht van ChristenUnie Staphorst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen