Helen Hordijk (78) vervoert Ada Boers (59) in jubileumrit

Foto: SWS

Op maandag 14 september 2020 werd de 150e rit van ANWB AutoMaatje Staphorst gereden. Nadat chauffeur en deelnemer terug kwamen van hun rit werden zij opgewacht door Marlies Vedder, coördinator van dit project bij Stichting Welzijn Staphorst (SWS). Zij overhandigde hen allebei een bos bloemen om zo een feestelijk tintje te geven aan deze mijlpaal.

In januari dit jaar werd de eerste rit gereden. Tijdens de 150e rit werd deelnemer Ada Boers (59) naar het ziekenhuis in Meppel gebracht door Helen Hordijk (78), zij is een vrijwillige chauffeur bij ANWB AutoMaatje Staphorst. Helen Hordijk: “Ondanks dat ik al wat ouder ben, mag ik nog graag rijden. Het is mooi om op deze manier iets voor anderen te betekenen. In de auto komt ook van alles ter sprake, dat vind ik heel mooi.”.

Ada heeft zelf wel een rijbewijs, maar na een hartoperatie heeft ze medicatie gekregen waarmee ze niet mag rijden. Het openbaar vervoer is ook niet zo handig voor haar. “Je weet dat iedereen altijd druk is, dus het is soms lastig om te bedenken wie je moet vragen om je naar het ziekenhuis te brengen. Daarom is AutoMaatje ideaal. Als de afspraak bekend is, bel ik naar de rittenplanners en zij zoeken een chauffeur voor mij. Ik wordt ook nog eens bij huis opgehaald en weer thuisgebracht.”, laat Ada weten.

Inwoners van de gemeente Staphorst wisten ANWB AutoMaatje al te vinden, er werd al goed gebruik gemaakt van dit vervoersproject. “Het is dan natuurlijk ook erg jammer dat we halverwege maart tijdelijk moesten stoppen vanwege de maatregelen rondom corona. ANWB AutoMaatje Staphorst werd steeds bekender binnen de gemeente Staphorst.”, aldus Marlies. Nadat de regels omtrent corona weer wat zijn versoepeld, konden er voorzichtig aan weer ritten worden aangevraagd. Het aantal ritten stijgt en er zijn wekelijks nieuwe aanmeldingen van deelnemers.

Er is opnieuw reclame gemaakt met spandoeken in Staphorst en Rouveen en dat werpt zijn vruchten af. Er staan ook voldoende chauffeurs klaar voor wie een rit aanvraagt. Om de kosten van de deelnemers uit Rouveen laag te houden, worden daar nog nieuwe chauffeurs gezocht. Als iemand hierin is geïnteresseerd kan er contact worden opgenomen via [email protected] of 06-51800855 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur). Vervoer nodig? Neem dan 2 dagen van tevoren contact op.

Lees ook: ANWB AutoMaatje `taxibedrijf` feestelijk van start (video)