Wethouder Mulder start opruimactie schooljeugd Rouveen

Foto: ROVA

Op maandag 1 april heeft wethouder Lucas Mulder het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon in de gemeente Staphorst op basisschool De Triangel in Rouveen. In Staphorst doen deze week acht scholen mee aan de Week van Mooi Schoon.

Wethouder Lucas Mulder is naar de Triangel gekomen om het startsein te geven voor deze week. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald.

“Iedereen voelt zich fijner in een schone omgeving, daarom is het heel goed dat jullie je hiervoor inzetten. Om jullie te bedanken voor jullie inzet krijgen jullie allemaal een speciaal cadeau”, aldus wethouder Lucas Mulder. Alle scholen die dit jaar meedoen met de Week van Mooi Schoon ontvangen een bijzonder cadeau. De Plastic Soup Atlas van de Wereld, vol met interessante informatie over de oorzaak en mogelijke oplossingen.

Van maandag 1 april tot en met vrijdag 5 april doen er 150 basisscholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. De leerlingen van de Triangel gaan samen met 10.000 andere leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil en bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

Lees ook: Schoolkinderen in Punthorst zwermen uit tegen zwerfafval

https://twitter.com/Lucas_Mulder/status/1112747173345705984