Schoolkinderen interviewen burgemeester en wethouders

Foto: Gemeente Staphorst

Op 5 februari hebben een aantal kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Willem de Zwijger een bezoekje gebracht aan het gemeentehuis. Dit deden zij in het kader van een project rondom het thema literatuur.

De kinderen van groep 7/8 hebben gekozen voor het project ‘de krant’ en dat betekent dat zij leren wat er in de krant staat, wie er bij de krant werken en hoe deze gemaakt wordt. En hoe kun je dat nu beter leren dan door het zelf te doen? Dat is dan ook precies wat de kinderen doen. Ze zijn zelf op pad geweest om nieuws te verzamelen en hebben interviews afgenomen bij bedrijven, organisaties en personen.

De kinderen namen zelf contact op met burgemeester Theo Segers en met wethouders Lucas Mulder en Alwin Mussche. Burgemeester Segers en wethouder Mussche kregen bezoek in het gemeentehuis, wethouder Mulder bezocht de kinderen op school. De kinderen stelden allerlei verschillende vragen, van ‘wat doet een wethouder nu precies’ tot ‘waarom moeten we zonder gas?’ Een interessante middag voor alle partijen.

Lees ook: Rondleiding in gemeentehuis voor schoolklas kinderraad (foto’s)