Theo Segers (CU) aanbevolen als nieuwe burgemeester

Theo Segers, Ton van Dorp en Arie Slob op campagne in Haastrecht
Foto: CU Krimpenerwaard

Zojuist is de aanbevolen kandidaat-burgemeester bekendgemaakt: Theo Segers, tot 1 januari wethouder in Ouderkerk. De heer Segers is 55 jaar en lid van de ChristenUnie. De heer L. Talen, voorzitter van de vertouwenscommissie maakte de naam zojuist bekend: ‘Een mooi moment na een lang een proces vanaf januari’.

De heer drs. T.C. (Theo) Segers MBA ME is 55 jaar. De heer Segers is gehuwd en samen met zijn vrouw heeft hij vier kinderen en een kleindochter. Hij is lid van de ChristenUnie. De heer Segers is op dit moment directeur bestuurder van de PCPO Krimpenerwaard, een vereniging van 8 basisscholen in de polder tussen Schoonhoven en Gouda. Tot 1 januari 2015 was hij tevens wethouder van de gemeente Ouderkerk namens de ChristenUnie.
foto-tcsegers

De heer Segers is geboren in Lisse en afkomstig uit een familie van bloembollenkwekers en exporteurs. In het boomkwekersdorp Boskoop, waar hij vanaf zijn huwelijk woonde, begon zijn loopbaan in het onderwijs en was hij actief als raadslid. Vanaf 2000 is hij woonachtig in Bergambacht. Naast zijn werk in diverse functies in het onderwijs, studeerde hij geschiedenis en volgde hij een MBA opleiding.

De gemeenteraad meent in de heer Segers een daadkrachtige bestuurder met inlevingsvermogen te hebben gevonden. Er is nadrukkelijk gezocht naar een kandidaat die het beste aansluit bij de profielschets. Hij zal op een goede wijze acteren in de verschillende samenwerkingsverbanden. Daarbij zal hij ook een verbindend burgervader zijn, meelevend met het wel en wee van burgers, ondernemers en agrariërs. De gemeenteraad heeft het vertrouwen dat hij samen, met college, raad en burgers, op enthousiaste wijze het goede zal zoeken voor de gehele gemeenschap van Staphorst.

Lees ook: Incognito zwierf Segers (55) door de gemeente Staphorst

Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de raad zal de Minister gevraagd worden een voordracht te doen. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De heer Segers wordt naar verwachting als burgemeester van de gemeente Staphorst geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning tijdens een buitengewone raadsvergadering kort na de zomer. De huidige burgemeester van Staphorst, de heer J.D. Alssema, gaat na een ambtsperiode van veertien jaar, per 1 september aanstaande met pensioen.

Lees ook: