Verdwenen naamborden Rouveen beroeren officiële instanties

Foto: Google Streetview

Is het hebzucht of vernielzucht? Jongeren krijgen de schuld. “De laatste tijd verdwijnen er steeds meer plaatsnaamborden en straatnaambordjes in de omgeving van Rouveen”.

Vandaag kwam de gemeente met deze oproep: “Misschien leuk aan de wand van een slaapkamer of keet, maar besef wel: dit is diefstal! De politie is daarom een onderzoek gestart. Helaas komen de schade- en herstelkosten voor rekening van de gemeenschap”.

“Soms bedenkt de dief zich en werpt het naambord in een sloot of plaatst het provisorisch weer terug op de paal (zie foto’s). Maar heb je een naambord gestolen en krijg je spijt? Lever het bord dan in bij de gemeentewerf, Gemeenteweg 36 in Staphorst!”.

Nadat gisteren de politie alarm sloeg met onderstaande tweet, zette dat verschillende toetsenborden in beweging (zie ook de politiepagina). De politie beperkte zich tot: “Dit is diefstal en zorgt voor extra kosten voor alle inwoners. Terug te brengen bij de gemeentewerf te Staphorst”.

Dit werd overgenomen door Weblog Staphorst, die er een moralistische tekst aan toevoegde (zie onderstaand citaat). Elementen daaruit zijn in de tekst van de gemeente terug te lezen. Het is waarschijnlijker dat diegenen die het bord provisorisch ‘terugplaatsen’ het bord voor de eerste keer in handen hebben gehad.

“Ja en wat moet je met zo’n bord? in de keet hangen of boven je bed of in de tent als je op vakantie gaat, op de schutting in de achtertuin of aan een balk in de garage of maak je stoere selfies van jou en je gejatte bord voor op snap of insta? Wat je er ook mee doet; terugbrengen die borden, en rap een beetje!”

“Als je in staat bent om een bord ongezien mee te jatten dan gaat het je ook lukken om het ongezien weer terug te plaatsen of bij de gemeentewerf af te geven. En als je een kerel bent doe je er een kratje bier bij voor al het gedoe dat de gemeentewerkers er mee hebben gehad. Dan denken ze positief aan je terug.”

Waarom hier volledig vermeld? Ten eerste omdat een link naar Weblog Staphorst niet meer mogelijk is (vandaar dat de ‘borden’ op Brandol.nl – Staphorst zijn weggehaald). Ten tweede om het vergelijk met de tekst van de gemeente te kunnen maken. Ten derde om hem dit te laten toetsen aan zijn eigen gedrag.

René Admiraal was doodziek en terecht volledig afgekeurd. Gelukkig is hij weer beter op stuk. Wij zijn ook niet zonder fouten. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Zo is er andersom ook een keer een niet bestaand naambord in Rouveen gemeld. Alsnog onze excuses voor het brengen van dat nepnieuws.

Lees ook: