Wmo- en leerlingenvervoer gaat naar De Vier Gewesten

Foto: Taxi Centrale Zwolle

Gemeente Staphorst heeft samen met Kampen en Zwartewaterland het Wmo- en leerlingenvervoer definitief gegund aan De Vier Gewesten (DVG). Vorig jaar zijn de gemeenten in regionaal verband een aanbestedingsprocedure gestart.

Het vervoer was in februari in eerste instantie voorlopig gegund aan een andere vervoerder, maar door omstandigheden konden zij de opdracht niet uitvoeren. Hierdoor is het vervoer nu definitief gegund aan DVG. DVG zal binnen deze overeenkomst onder andere investeren op een goede kwaliteit van het maatwerkvervoer en duurzaamheid. Zo gaat een deel van de bussen rijden op groen gas.

De contracten met de huidige vervoerders in de gemeenten Staphorst en Zwartewaterland lopen nog tot de zomer van 2019. Voor de gemeente Kampen gaat DVG vanaf 1 augustus 2018 rijden. Inwoners die gebruikmaken van leerlingenvervoer of Wmo-vervoer krijgen ruim van te voren informatie over hoe we het vervoer gaan uitvoeren.

De Vier Gewesten of DVG Personenvervoer is een landelijke franchiseorganisatie van taxi- en touringcarondernemingen. Het is opgericht in 1992. Er zijn ongeveer 125 aangesloten bedrijven, waarin ongeveer 7.500 mensen werkzaam zijn. De werkzaamheden worden uitgevoerd met circa 5.000 voertuigen, variërend van taxi’s, taxibusjes, rolstoelbussen, vip-voertuigen tot touringcars.

De werkzaamheden in deze regio worden uitgevoerd door de franchisenemers: Taxi Centrale Zwolle, Personenvervoer Heemstra en Auto- en Taxibedrijf Naberman. Door de krachten te bundelen, bieden de zelfstandige ondernemers die bij DVG aangesloten zijn, de door de markt gewenste grootschaligheid. TCZ beschikt over een wagenpark van ruim 200 voertuigen.

Lees ook: